activeat

Introduction

Παχυσαρκία

Παχυσαρκία

Ως παχυσαρκία, ορίζουμε την υπερβολική συσσώρευση λίπους, κυρίως κάτω από το δέρμα (υποδόριο λίπος) και σε άλλα όργανα του σώματος σε βαθμό που μπορεί να επηρεάσει την υγεία ενός ατόμου. Στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι γενετικοί παράγοντες, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, η διατροφή, η φυσική δραστηριότητα κ.λπ
Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι η παχυσαρκία είναι ένα πολυπαραγοντικό νόσημα και η διατροφή είναι ένα από τα βασικότερα μέσα που χρησιμοποιούμε για την αντιμετώπισή της. Ο κύριος στόχος της διαιτητικής θεραπείας είναι να συμβάλλει στο ενεργειακό ισοζύγιο και να επιτύχει ένα υγιές σωματικό βάρος.

Παχυσαρκία

Για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας λοιπόν ο διαιτολόγος-διατροφολόγος, διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της διατροφικής συμπεριφοράς του ενήλικα ή/και του παιδιού ή/και του εφήβου.

Είναι απαραίτητο λοιπόν σε μία συνεδρία με το διαιτολόγο- διατροφολόγο να δίνονται εξατομικευμένες διατροφικές οδηγίες σε σχέση με:

  1. Την επιλογή υγιεινών τροφίμων
  2. Τη συχνότητα των γευμάτων
  3. Την πληροφόρηση για την πραγματοποίηση των οδηγιών στην καθημερινότητα
  4. Τη ρύθμιση του σωματικού βάρους και της σύστασης του σώματος
  5. Τη βελτίωση της διατροφικής συμπεριφοράς του ατόμου

Παχυσαρκία

0 comments on “Παχυσαρκία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *